Taktyka i Strategia - Forum Strona GłównaTaktyka i Strategia - Forum Strona Główna

To forum wykorzystuje pliki cookies do zapamiętywania spersonalizowanych preferencji.
Ustawienia dotyczace plików cookies można zmienić samodzielnie w przegladarce internetowej.
Szczegóły na stronie Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload


Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 14485
Skąd: warszawa
Wysłany: Czw 19 Lip, 2012   

Nie znamy przyczyny, provajder strony nic nie zmieniał
zasugarował, że mogą to powidować programy antywirusowe
Osoboiiście nie mam takich objawów i zapytani koledzy treż nie bardzo, dlatego nie bardzo wiec co to jest.
_________________
https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts
 
 
 
Paweł Sulich
Podporucznik



Dołączył: 26 Mar 2004
Posty: 627
Skąd: Józefów
Wysłany: Czw 19 Lip, 2012   

Ja też mam ten problem, na dwóch kompach.
 
 
Dominik
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Kwi 2012
Posty: 209
Skąd: Wolsztyn
Wysłany: Czw 19 Lip, 2012   

Również ja mam ten problem na dwóch różnych komputerach, z tym że u mnie występuje przy korzystaniu z opcji "szukaj".
 
 
czarek0402
Sierżant


Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 229
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: Pią 20 Lip, 2012   

No i spróbowałem tej opcji szukaj z menu na górze,potem szukaj na dole i antywirus blokuje stronę i każe ją opuścić.
_________________
A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.

Jan Kochanowski (1530 - 1584)
 
 
Karol3414
Major



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 1650
Skąd: 60 Pułk Piechoty Wielkopolskiej, Ostrów WLKP.
Wysłany: Pią 20 Lip, 2012   

Miałem ten problem wczoraj, dziś jest OK. Zaczęło się gdy użyłem opcji szukaj użytkownika. Potem już nie mogłem wejść na główną stronę forum.
Mogłem natomiast korzystać z przychodzących do mnie linków o odpowiedziach w śledzonych wątkach.
Czyli tak jakby blokowało tylko główne forum, bo korzystając z opcji "skocz do" mogłem bez problemu śmigać w podforach.
Nie jest to więc raczej problem antywirów bo nie pojawiłby się nagle i nagle by sam nie zniknął ten problem.

edit: teraz spróbowałem znów wyszukać użytkownika i znów przeniosło mnie na tą dziwną stronę, tym razem jednak nie mam problemu z wejściem na główną stronę forum, jeszcze
Może DN musiałby sprawdzić czy w kodzie nic się nie zmieniło.
_________________
Za gruzy naszych miast,
za braci naszych krew.
 
 
 
Khamul
St. sierżant



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 324
Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 20 Lip, 2012   

Informowałem też o tym problemie WZ na początku tyogdnia, praktycznie nie mam mozliwości przeglądania forum, nawet w pracy - w korporacji z teoretycznie i raczej praktycznie mega zabezpieczeniami... :(
 
 
asdg70
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 32
Skąd: Mazury
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012   

Cos jest "nie tak" po stronie serwera. Przy próbie wejścia na strone sklepu mój ESET 'krzyczy" o koniu trojańskim.
 
 
hofner
Kapitan


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 1097
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012   

U mnie nadal coś nie tak bardzo proszę o informację co generalicja robi w tym temacie by można było bezpiecznie wchodzić na forum.
 
 
geraltofpoland
St. szeregowy


Dołączył: 09 Mar 2012
Posty: 46
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012   

Ja używam Firefoxa i antywirusa G Data ale problemy pojawiają się bez względu na to, jakiej przeglądarki używam. Odkąd wyłączyłem w antywirusie filtrowanie strony taktykaistrategia.pl mogę wchodzić na stronę, ale nadal nie działa wyszukiwanie.
 
 
Dominik
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Kwi 2012
Posty: 209
Skąd: Wolsztyn
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012   

U mnie wczoraj Norton przy wchodzeniu na forum wywalał informację o trojanie czy czymś takim.

Edit: Używam Opery.
Ostatnio zmieniony przez Dominik Nie 22 Lip, 2012, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
hofner
Kapitan


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 1097
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012   

Ja Firefoxa i Nortona. Na forum nie zawsze da się wejść gdyż nieprawidłowo otwiera stronę.
 
 
Khamul
St. sierżant



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 324
Skąd: Będzin
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012   

FF, Opera +avast! w domu, IE +MCAfee czy coś takiego w pracy. Wszędzie są problemy, na FF już w ogóle nie mogę oglądać bo strona została zablokowana jako dokonująca ataków. Na operze tylko jak nie jestem zalogowany można przeglądać.
 
 
dixie
St. sierżant


Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 332
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012   

W Firefox'ie i Konquerorze na Fedorze 17* i Ubuntu 10.04* + podomykany firewall; żadnych problemów. :idea:

* może tu jest problem, a nie w przeglądarce...
 
 
hofner
Kapitan


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 1097
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012   

Są cały czas dziwne błędy na forum oraz Konie trojańskie ja już nie wchodzę dopóki będą te błędy.
 
 
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 14485
Skąd: warszawa
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012   

Jeszcze raz powtórze, na stronie nie ma takich rzeczy. Forum działa. zamówienia przychodzą. Problemy wystepują gdzieś indziej, ale ja nie znam przyczyn. Wkrótce zapewne ją zdjagnozujmy
_________________
https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts
 
 
 
Bormac
Sierżant


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2007
Posty: 245
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012   

Do tej pory nie miałem problemów, ale nie korzystałem z forumowej wyszukiwarki. Widząc, że tyle osób zgłasza problemy przeprowadziłem prosty test, kliknąłem na "szukaj", wpisałem losowe słowo (w tym przypadku "gra"). Firefox wyświetlił stronę z błędem pt "Połączenie zostało zresetowane", a w pasku adresu pojawiło się http://miamiheattickets.com/http.php?mode=results. Wygląda na to, że jakieś świństwo Wam weszło do skryptu forum. Problem leży po stronie forum, bo Firefox nie blokuje strony "jako dokonującej ataków" (jak w przypadku Khamula) bez powodu. Zwłaszcza, że problem objawia się w różnych konfiguracjach sprzętowo-programowych...
 
 
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 14485
Skąd: warszawa
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012   

Tylko teoretycznie, bo to działałoby na wszystkich a tak nie jest.
_________________
https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts
 
 
 
Khamul
St. sierżant



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 324
Skąd: Będzin
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012   

Chyba podobny problem, są też podane podpowiedzi jak taką kwestię spróbować rozwiązać. phpbb3.pl/viewtopic.php?f=42&t=7801

Tak swoją drogą Wasze phpBB pewnie ma cały czas wrzucane łatki i aktualizacje? Zawsze się dziwiłem, że jako jedyni jeszcze używacie starego phphBB (po stopce się domyślam, ale to może być zwodnicze - pewnie zaraz na mnie DN zacznie krzyczeć że głupoty gadam :P )
 
 
Wojciech Zalewski
Generał (wydawca)


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 14485
Skąd: warszawa
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012   

On sam to mówi, ale nie ma czasu tego zmienić, My tu wszyscy robimy to za free, a Bartek jeszcze dopłąca co roku :)
Ja sam projektuje, "składam", wydaje i oklejam pudełka 12 lat. na na phpBB to się już nie poznam :)
_________________
https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts
 
 
 
Paweł Sulich
Podporucznik



Dołączył: 26 Mar 2004
Posty: 627
Skąd: Józefów
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012   

Wrzucony na Facebooka link również odsyła na jakąś dziwną stronę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9