Rodzaje jednostek. |
Autor |
Wiadomość |
Pan P.
Kapitan

|
Wysłany: Pią 12 Sty, 2007
|
|
|
Cytat: | Ja myślałem tak, by pierwsze kratki oznaczały stratę siły i ckm. W razie straty przez baon połowy ps żeton odwracałoby się na rewers, już bez ckm. I wtedy jego siła byłaby liczona jedynie normalnie, bez dodatku za ckm. |
Ja mysle troszke inaczej, kratki z ckm-em ustawic w 2/3 sily i w 1/3 sily. Szkoda na samym poczatku tracic tego maszynowego power up-a. Sila oddzialu bedzie troche wolniej schodzic, ale nadal bedzie to w miare realistyczne. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob 13 Sty, 2007
|
|
|
Pan P. napisał/a: | Cytat: | Ja myślałem tak, by pierwsze kratki oznaczały stratę siły i ckm. W razie straty przez baon połowy ps żeton odwracałoby się na rewers, już bez ckm. I wtedy jego siła byłaby liczona jedynie normalnie, bez dodatku za ckm. |
Ja mysle troszke inaczej, kratki z ckm-em ustawic w 2/3 sily i w 1/3 sily. Szkoda na samym poczatku tracic tego maszynowego power up-a. Sila oddzialu bedzie troche wolniej schodzic, ale nadal bedzie to w miare realistyczne. |
Tylko co zrobić, gdy baon będzie miał 4 ps?
Czy mnożyć tą liczbę i baon miałby mieć 8 ps?
Bavarsky napisał/a: | Witam!
Czy dywizje piechoty górskiej zostaną też ujęte w instrukcji?
Zakładam że tak, natomiast ich specyfikacja będzie przypominać w jakimś stopniu tą z systemu B-35? Chodzi mi np. o dodatkowe punkty ruchu w terenie górzystym...
Pozdrawiam |
Na pewno ujmę w grze specyfikę walk w górach.
No i jak będą w tych górach walczyć wojska górskie, to zostanie to uwzględnione. |
|
|
|
 |
alensztajner
Plutonowy

|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2007
|
|
|
DN napisał/a: |
Austriak |
Jeśli takie będa żetony to naprawdę nieźle. |
|
|
|
 |
pablo8019
Podporucznik

|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2007
|
|
|
Mi też się podobają, chociaż wyobrażałem sobie początkowo piechura w bardziej "bojowej" pozycji... Ale to oczywiście szczegół. |
|
|
|
 |
alensztajner
Plutonowy

|
Wysłany: Wto 13 Mar, 2007
|
|
|
A czy będą jednostki specjalne, np. pociągi pancerne? |