Taktyka i Strategia - Forum Strona GłównaTaktyka i Strategia - Forum Strona Główna

To forum wykorzystuje pliki cookies do zapamiętywania spersonalizowanych preferencji.
Ustawienia dotyczace plików cookies można zmienić samodzielnie w przegladarce internetowej.
Szczegóły na stronie Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload


Poprzedni temat «» Następny temat
Zadania - propozycja zmian
Autor Wiadomość
KG Grau
Kapitan


Dołączył: 25 Mar 2004
Posty: 1049
Skąd: Szczecin
Wysłany: Śro 29 Lis, 2006   

Arku!
zad 3 nasunelo mi wazka mysl - moze by tak we wszystkich zadaniach publikowac wszystkie zetony?
tzn. tak,zeby mozna bylo sobie wydrukowac wszystkie zetony. Do tej pory, jesli na 1 polu stalo kilka jednostek, to mialem powazny problem.
Nie mam mozliwosci uzyc oryg mapy i zetonow, wiec drukuje sobie ze strony.
_________________
KG Grau
 
 
misiek000
Plutonowy


Dołączył: 01 Kwi 2005
Posty: 150
Wysłany: Śro 29 Lis, 2006   

I najlepiej gdyby mapa była pusta, bo tak nie można jednoznacznie bez mapy stwierdzić jaki to teren. Ja również wolałbym mapę oddzielnie, żetony oddzielnie i rozpisek z rozstawieniem. :)
 
 
 
m_kowal
Porucznik



Dołączył: 05 Lut 2005
Posty: 818
Wysłany: Śro 29 Lis, 2006   

A ja wole zeby mapa zostala z rozstawieniem a gola mapa jako ewentualny dodatek - jak rozwiazuje zadanie w autobusie do pracy to ciezko mi byloby ustawiac zetony na kartce...
 
 
 
m_kowal
Porucznik



Dołączył: 05 Lut 2005
Posty: 818
Wysłany: Nie 03 Gru, 2006   

Arku,

wydaje mi sie ze pagon dla Starszego plutonowego ma blad - jest identyczny jak plutonowego.

I druga sprawa - wydaje sie ze nawet przy nieoficjalnych wynikach (gdy sa tylko ???) wylicza sie juz doswiadczenie.

A, zauwazylem tez ze sie najnowsze belki w odznaczeniach nie pojawily.

Pozdrawiam
Michal
 
 
 
Arecki
Generał (moderator)



Dołączył: 16 Mar 2004
Posty: 560
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Nie 03 Gru, 2006   

m_kowal napisał/a:
Arku,

wydaje mi sie ze pagon dla Starszego plutonowego ma blad - jest identyczny jak plutonowego.

I druga sprawa - wydaje sie ze nawet przy nieoficjalnych wynikach (gdy sa tylko ???) wylicza sie juz doswiadczenie.

A, zauwazylem tez ze sie najnowsze belki w odznaczeniach nie pojawily.

Pozdrawiam
Michal


Co do pierwszej sprawy napewno ja zweryfikuje i sprawdze.

Druga sprawa mysle ze mocno nie wplywa na stan rzeczy, gdyz trzeba sie sporo napocic by cos odczytac z doswiadczenia, a co za tym idzie z wyniku z danego zadania.

Co do belek to trzeba je wstawic recznie , a to jeszcze nie zostalo uczynione. Mysle ze najdalej jutro bedzie to uzupelnione.

Dzieki Michale za te spostrzezenia :D

Pozdrawiam 8)
 
 
 
Arecki
Generał (moderator)



Dołączył: 16 Mar 2004
Posty: 560
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

m_kowal napisał/a:
Arku,

wydaje mi sie ze pagon dla Starszego plutonowego ma blad - jest identyczny jak plutonowego.

I druga sprawa - wydaje sie ze nawet przy nieoficjalnych wynikach (gdy sa tylko ???) wylicza sie juz doswiadczenie.

A, zauwazylem tez ze sie najnowsze belki w odznaczeniach nie pojawily.

Pozdrawiam
Michal


Michale zweryfikowalem Twoje postulaty i oto wyniki :

Ad.1
Nie jest identyczny pagon starszego od normalnego. Tutaj prosze masz pagony , ktore zostaly zastosowane na stronie i nimi sie sugerowalem.
http://stopniewojskowe.republika.pl/
Ad.2
Doswiadczenie wylicza sie w zupelnie inny sposob ( dokladny wzor masz na stronie w punktacji ). Oczywiscie masz racje ze wylicza sie doswiadczenie nawet kiedy sa "???" ale nie ma to zadnego odzwierciedlenia na osiagniety wynik w zadaniu czy zdobyc punktowa.
Ad.3
Odznaczenia za 3 zadanie sa juz wstawione, zatem mozna podziwiac :P

KG Grau napisał/a:
Arku!
zad 3 nasunelo mi wazka mysl - moze by tak we wszystkich zadaniach publikowac wszystkie zetony?
tzn. tak,zeby mozna bylo sobie wydrukowac wszystkie zetony. Do tej pory, jesli na 1 polu stalo kilka jednostek, to mialem powazny problem.
Nie mam mozliwosci uzyc oryg mapy i zetonow, wiec drukuje sobie ze strony.


Od nastepnego zadania tj od 4, bede zamieszczac w tabeli dokladny opis terenu na jakim stacjonuje dana jednostka. Wyeliminuje to sytuacje ze nie wiecie na jakim terenie stoi dany zeton.
Jesli chodzi o przedstawianie czystej mapy wraz z zetonami, to sprawa jest dosc prosta i po prostu zmienie mape do wydruku. Bedzie czysta mapa, a na jej obrzezach zamieszcze poszczegolne zetony. Rozstawienie i tak macie w zadaniu wiec sobie bedzie mogli odtworzyc ustawienie w zadaniu.
Mam nadzieje ze to zalatwi ta sprawe :)

Pozdrawiam 8)
 
 
 
Mały
Plutonowy



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 149
Skąd: Mikołów/Śląsk
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

Arecki napisał/a:

Jesli chodzi o przedstawianie czystej mapy wraz z zetonami, to sprawa jest dosc prosta i po prostu zmienie mape do wydruku. Bedzie czysta mapa, a na jej obrzezach zamieszcze poszczegolne zetony. Rozstawienie i tak macie w zadaniu wiec sobie bedzie mogli odtworzyc ustawienie w zadaniu.
Mam nadzieje ze to zalatwi ta sprawe :)
Pozdrawiam 8)

To na pewno bardzo ułatwi rozwiązywanie zadań ;) Tymbardziej, że nie wszyscy mają każdą grę/TiS. :)
 
 
 
m_kowal
Porucznik



Dołączył: 05 Lut 2005
Posty: 818
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

Arku,

odnosnie stopni wojskowych jestem jak najbardziej ukontentowany zaprezentowaną stroną :D

Odnosnie doswiadczenia to zdecydowanie nie ma to wiekszego wplywu - tu sie zgadzam.

Odnosnei drukowania osobno mapay a osobno zetonow to jestem sceptykiem - jezeli juz to mapa z nadrukowanymi zetonami a obok zetony. Ja naprzyklad rozwiazuje zadania czesto w autobusie, w pamieci (!!!), a przynajmniej opracowuje konkretne czesci rozwiazania. Wtedy gdy mam jednostkii od razu na mapie mozna to latwo i szybko zrobic.

Oczywiscie, nigdy nie bedzie tak ze da sie wszystkim dogodzic, ale chcialbym wyrazic swoje zdanie :D
 
 
 
Mały
Plutonowy



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 149
Skąd: Mikołów/Śląsk
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

m_kowal napisał/a:
Arku,
Odnosnei drukowania osobno mapay a osobno zetonow to jestem sceptykiem - jezeli juz to mapa z nadrukowanymi zetonami a obok zetony. Ja naprzyklad rozwiazuje zadania czesto w autobusie, w pamieci (!!!), a przynajmniej opracowuje konkretne czesci rozwiazania. Wtedy gdy mam jednostkii od razu na mapie mozna to latwo i szybko zrobic.

Oczywiscie, nigdy nie bedzie tak ze da sie wszystkim dogodzic, ale chcialbym wyrazic swoje zdanie :D


Tym chyba martwić się nie musisz bo z tego co zrozumiałem mapa będzie w 2 wersjach :D W opisie zadania z nałożonymi żetonami i do drukowania z oddzielnymi żetonami, więc nic nie stoi na przeszkodzie wydrukować również mapke z zadania :)
 
 
 
KG Grau
Kapitan


Dołączył: 25 Mar 2004
Posty: 1049
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią 08 Gru, 2006   

do Areckiego - THX ogromne :P
ulatwi mo to zycie - BARDZO!!!
_________________
KG Grau
 
 
TKS
Plutonowy


Dołączył: 21 Cze 2006
Posty: 181
Wysłany: Śro 21 Mar, 2007   

Witam
Może ktoś mi wyjaśni na czym polega zabawa z tymi zadaniami, gdzie się ukazują jaką gre wykożystuje się do zadań etc. ? Bo szukam i szukam i im więcej szukam tym mniej wiem..
 
 
Kragdob
Major


Dołączył: 02 Kwi 2004
Posty: 1594
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 21 Mar, 2007   

Kolega źle szuka.

Polecam zacząć od:
http://www.b-35.com/index.php
_________________
Czajnik był nieduży, ale odwagi mu nie brakowało
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9